Draga mama, Jadranka Kosor

Strašnansko me muči neka dilema.

Jadranka Kosor, predsednica hrvaške vlade, predsednica stranke HDZ, nekateri pravijo, da to pomeni Hrvatsko društvo zatvorenika, in predvsem tista Jadranka Kosor, ki se je stiskala in pred kamerami smejala skupaj z našim predsednikom vlade, prvim manekenom naše politike, Borutom Pahorjem, je vedno rada dajala vedeti, da je kot mama hrvaškim vojnim veteranom – tukaj jih bom imenoval s hrvaško besedo branitelji. Da je za njih naredila veliko, jim uredila statuse, pokojnime, bonitete. Pač vse, kar mama lahko naredi za svoje otroke.

Tudi sam sem branitelj, z izkaznico hrvaškega branitelja, ki jo je lastoročno podpisala ravno Jadranka Kosor. Zdaj, če sem jaz hrvaški branitelj, Jadranka Kosor pa je mama vseh braniteljev, mar to pomeni, da je Jadranka Kosor, predsednica hrvaške vlade, tudi moja mama?

In naprej - groza me je celo pomisliti na to - ko mi ljudje izrečejo tiste prostodušne bosanske besede, ki bi se jih dalo prevesti v smislu “kako so tvoji, kako mama?”, v bosanščini, bogme tudi v hrvaščini in srbščini, tudi v črnogorščini – pravzaprav v enem samem jeziku, ki so ga razparcelirali nacionalistični idioti vseh barv – pa se sliši kot “jebem ti mater”, ti ljudje v bistvu meni govorijo, da mi jebejo Jadranko Kosor?

Če to drži, sem prav jezen. Na vse. Razen na Hrvatice in Hrvate. Njih mi je žal. Ker ne morejo oni meni toliko jebati matere, Jadranke Kosor, kolikor lahko Jadranka Kosor, predsednica hrvaške vlade, jebe njih.

 • Share/Bookmark


5 odgovorov v “Draga mama, Jadranka Kosor”

 1. David pravi:

  A ti praviš, da je to vse en jezik? Hudo! Kdo bi si mislil, ker jaz zadnja leta slišim, oz včasih kar moram paziti, kako se pogovarjam z Zagrebčanom ali Beograjčanom. Ali pa se mi samo zdi, da moram paziti. Narobe svet.

 2. hana pravi:

  Mislim David, da je Safet mislil na ta stavek, ki je značilen za naše ex Yu brate(Slovenci nimamo te navade!): “kako so tvoji, kako mama?”…
  Da pa so sedaj postali zelo natančni pri svojem jeziku vsi po vrsti, se pa tudi meni zdi pretirano…

 3. Safet AlibegSafet Alibeg pravi:

  @David: da, to ti hočem povedati. Ta jezik s(m)o iz političnih vzgibov poimenovali s štirimi imeni. In se še naprej gremo to našo majhnost z dokazovanjem, kako gre za različne jezike. Ker nihče ni pripravljen sprejeti tega, da govori z jezikom “nekoga drugega” (Američani, Maltežani, Avstralci in da ne naštevam,nimajo težav s tem, da govorijo angleščino), bi ga lahko imenovali južnoslovanski.
  Dokler se bodo Hrvati, Srbi, Bosanci in Črnogorci od rojstva med sabo razumeli brez kakršnegakoli učenja “tujega jezika”, mi nihče ne more dokazati, da gre za drugačne jezike.

 4. David pravi:

  @saj, to je tudi moje mnenje. Gre se za en jezik, razlika je samo v dialektih.

 5. sosedsosed pravi:

  Uf, tole pa je zapis … kot bi se reklo … do jaja! :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !